Проверка на фирма за регистрация по ДДС

Проверка на фирма за регистрация по ДДСТук можете да получите допълнителна информация за фирма (валидност на ЕИК/ЕГН номер, регистрация по ДДС, име и др.) като въведете нейния ЕИК/ЕГН/ДДС номер:


ЕИК или ДДС номер:

Забележка: Ако фирмата, която проверявате е регистрирана скоро е възможно да не присъства в базата данни. Последната актуализация на фирмите регистрирани по ДДС е направена на 21 септември 2017 г.


Знаете ли, че:

  • Данъкът върху добавената стойност се въвежда в България през 1994 г. и в момента е 20 %.
  • Задължителна е регистрацията по ДДС на фирми и физически лица, които достигнат над 50 хил. лева облагаем оборот за последните 12 календарни месеца, като при достигане преди това също трябва да се регистрират.
  • Регистрацията по ДДС може да се направи и доброволно преди достигане на 50 хил. лева облагаем оборот.
  • Едно от предимствата на регистрацията по ДДС е процедурата по възстановяване на ДДС ( данъчен кредит ). Получателите могат да си възвърнат данъка върху добавената стойност, който са заплатили за стоките, които им е продал доставчикът.
  • Лицата, които са регистрирани по ДДС имат право за стоки и услуги, които са придобили от други регистрирани лица да не заплащат ДДС.
  • Регистрирането по ДДС е свързано и с проверки от страна на органи на Националната агенция по приходите, които следят за спазването на изрядността и правилата при наличната документация.

Обяви за дистанционна работа по проекти


С програма "Фактуриране EU" данните за фирмите регистрирани по ДДС се попълват автоматично след попълване на ЕИК номер. При въвеждане на ЕИК номер програмата извършва автоматична проверка за валидност.

Ангажирайте наш представител онлайн
Въпроси?
АВТОМАТИЧЕН СЕКРЕТАР
МОЛЯ, ОСТАВЕТЕ СЪОБЩЕНИЕ
В момента няма свободен сътрудник, към който да отправите въпроса си, но ако желаете можете да оставите съобщение, на което да отговорим по-късно.
Вашето име:
Моля, попълнете
Телефон:
Моля, попълнете
Email:
Моля, попълнете
Съобщение:
Моля, попълнете
SSL Certificate
ENCRYPTION ON