PDF настройки

Програма „Фактуриране ЕУ“ предоставя възможности за автоматизиране и ускоряване на процеса по съхраняване на документи в PDF формат.

Ако записвате често документите в PDF файлове и използвате подразбиращите опции, тук е мястото, от което можете да изключите диалога за настройка на PDF. Маркирайте първата опция „Директен запис на PDF файл без диалог за настройки“ и повече няма да виждате диалога, който се показва винаги при запис на PDF файл. Също така ако винаги съхранявате документите в една и съща папка (напр. на Desktop-а си), тогава можете да посочите папка по подразбиране. С използването на тези две настройки вие ускорявате значително процеса по записване на документите в PDF формат, като изключвате допълнителните диалогови прозорци.

Чрез следващата отметка „Автоматично създаване на PDF файл след запис на документ“ можете да направите така, че програмата автоматично да създава PDF файл когато записвате документ. Тази опция е много полезна когато почти винаги генерирате PDF файл след запис на документ.

В програмата е вграден и FTP клиент, който позволява да изпращате автоматично PDF файлове в определена папка на уеб сървър. Последното поле „Изпълнение на скрипт“ се използва, когато желаете напълно да автоматизирате процеса по издаване на документи. След качването на PDF файла на сървъра, програмата изпълнява посочения скрипт с параметри името на файла, ЕИК на клиент и типа на документа. Тази функция е много полезна, когато на уеб сървъра имате клиентска база данни, от която можете да извлечете email адреса и да изпратите персонализирано писмо на клиента с прикачена фактура или проформа. Тази функция може да се използва и за онлайн магазини и други уеб системи за създаване на архив в фактури и др. За повече информация се свържете с нас.

Можете да се свържете с нашия екип, за да се консултирате как да автоматизирате процеса по изпращане на документи.